Passie & Leren

Jouw Pensioen Bucketlist: afvinken maar!

Passie & Leren
“Later als ik met pensioen ben…” Je hebt vast wel dromen gehad toen je nog werkte. Wensen die je zou vervullen als je tijd had. En nu is het zo ver. Je bent met pensioen. Tijd om te beginnen met het afstrepen van die bucketlist. Heb je nog inspiratie nodig? Wij hebben een lijst met ideeën voor op jouw bucketlist gemaakt.

Voor de avonturier

Er is nog zoveel te ontdekken. Ga op avontuur en bezoek plekken die je nooit eerder hebt gezien. Dit geeft je een nieuwe kijk op de wereld én op je eigen leven.

Ontdek een nieuw land

Is er een plek op de wereld waar je al jaren naartoe wilt? Nu is je kans. Van dichtbij huis tot een verre bestemming, jij kiest.

Stedentrip in Nederland

Sla vooral ons eigen land niet over! Er zijn zo veel leuke plekken in Nederland. Bezoek musea, ga fietsen of pak een terrasje.

Ervaar een andere cultuur

Dompel je onder in een andere cultuur en ervaar de bestemming zoals de locals dit doen. Dit verbreedt je visie op de wereld.

Bezoek alle werelddelen

Wedden dat je de eerste bent van je vrienden die ze allemaal kan afvinken?

Ga backpacken

Backpacken alleen voor jonge mensen? Echt niet! Juist wanneer je met pensioen bent is backpacken ideaal, want je kunt gaan en staan waar je maar wilt.

Voor de eeuwige student

Leren is voor alle leeftijden. Elke dag heb je weer de kans om iets te leren dat je gisteren nog niet wist. Daag jezelf uit en kom uit je comfort zone.  

Zoek een nieuwe hobby

Ook al doe je al jaren met plezier diezelfde hobby, waarom zou je niet eens iets nieuws proberen? Yoga, gitaarspelen, schilderen, taarten bakken… Verzin iets geks.

Ga studeren

Heb je spijt dat je geen kunstgeschiedenis hebt gestudeerd? Of lijkt het je leuk om Chinees of Spaans te leren? Je bent nooit te oud om weer de schoolbanken in te gaan.

Overwin je angst

Iedereen is wel bang voor iets: spinnen, hoogtes, achtbanen… Hoe bijzonder zou het zijn als je je eigen angsten confronteert en er overheen komt?!

Behaal een sportief doel

Na je pensioen hoef je niet achter de geraniums te zitten. Stel jezelf een doel, waardoor het sporten leuk wordt. Dit kan een groot doel zijn zoals een marathon rennen, of een kleiner doel zoals een potje tennis winnen van je partner of het Pieterpad bewandelen.

Voor de levensgenieter

Heb je wilde dromen die je toch echt eens waar wilt maken? Nu is je kans. The sky is the limit!

Ga naar een groot sportevenement

Kijk je op tv naar de Tour de France, het EK of WK voetbal of de Olympische Spelen? Het is nog veel leuker om er zelf heen te gaan.

Ontmoet je idool

Bezoek het concert van je favoriete zanger of zangeres, ga langs bij een boekpresentatie van je lievelingsschrijver of bezoek een workshop van iemand die je inspireert.

Ga naar een festival

Festivals kennen geen leeftijdsgrens. Neem je partner of vrienden mee en geniet van de muziek.

Ga opnieuw op huwelijksreis

Verras je partner met een tweede huwelijksreis. Beleef je mooiste reis samen opnieuw of als je nooit de kans hebt gehad op huwelijksreis te gaan, kun je dat alsnog doen.

Voor de filosoof

Soms is het mooi om stil te staan bij wat je hebt bereikt en wat je hebt meegemaakt. Of om na te denken over wat je nog wilt doen.

Verdiep je in mindfulness

Geniet van de momenten en vrijheid die je hebt na je carrière. Neem de tijd voor dingen, plaatsen en mensen die belangrijk voor jou zijn en leef in het moment.

Schrijf je eigen biografie

Door je verhaal op te schrijven, leer je meer over jezelf. Het schrijven van je biografie is niet alleen een leuke bezigheid, maar is ook mooi om achter te laten voor je familie.

Doe vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk geeft zin voor veel mensen. Door een dag per week langs te gaan bij eenzame bejaarden, in het ziekenhuis te werken of soep te maken voor daklozen, maak je de wereld een klein beetje mooier.

Voor de netwerker

Terwijl de een energie haalt uit hobby’s, haalt de ander energie uit sociale contacten. Nu je met pensioen bent heb je eindelijk de tijd om meer aandacht aan je familie en vrienden te besteden.

Zoek oude vrienden op

Door de drukte van de afgelopen jaren zijn sommige sociale contacten verwaterd. Zonde! Spoor je oude studievrienden, die buurman van vroeger of je oude leerlingen weer op.

Start een club

Ben je op zoek naar mensen die jouw passie of hobby delen? Start je eigen club en kom eens per week samen met gelijkgestemden om te praten over auto’s, reizen of boeken of om te schilderen of te tuinieren.

Maak nieuwe vrienden

Ook na je pensioen kun je nog nieuwe vrienden maken. Nieuwe mensen geven je nieuwe energie en laten je zaken op een andere manier zien.

Nu is het moment om je bucketlist af te vinken en te genieten van de mooie ervaringen die je opdoet. Maak je eigen bucketlist met jouw dromen en doelen en begin vandaag nog met het afvinken. Let’s do it!