Uittips & Daginvulling

7 redenen om met vriendinnen op vakantie te gaan

Uittips & Daginvulling

Elk jaar ga je op vakantie met je man. Fietsen door de Alpen, naar wijnchateaus in Zuid-Frankrijk of heerlijk op het strand liggen in Thailand. Hoe leuk die vakanties ook zijn, soms is het fijn om met vriendinnen weg te gaan. Hoe lang geleden is het dat je met vrienden op vakantie bent geweest? Tijd voor een vriendinnenvakantie!   

7 redenen om met vriendinnen op vakantie te gaan: 

1. Een ander soort vakantie

Met je man deel je bepaalde hobby’s en interesses. Jullie vakanties worden daar waarschijnlijk ook op aangepast. Als jullie beiden sportief zijn, gaan jullie graag op fietsvakantie. Als jullie beiden van zon houden, kiezen jullie een tropische bestemming. Maar waarschijnlijk heb je nog veel meer interesses die je niet met je man maar wél met vriendinnen deelt. Cocktails drinken of shoppen? Hiken of duiken? Daar heb je vriendinnen voor!  

2. Je leert elkaar beter kennen 

Als jij je vriendinnen ziet hebben jullie het allemaal druk. Even snel koffie drinken, want dan moet je weer door naar jouw vrijwilligerswerk (link) of de kleinkinderen ophalen bij de voetbalclub. Op vakantie heb je echt even tijd voor elkaar. Geen huishouden, verplichtingen, afspraken en telefoons die steeds afgaan. Quality time doet elke vriendschap goed. 

 3. Girls night out

Vroeger ging je graag met vriendinnen op stap tot diep in de nacht. Waarom zou dat nu niet meer doen? Doe je mooiste kleding aan, bezoek de lokale bar en bestel dat drankje dat nu helemaal hip is. Met een cocktail in je hand en je beste vriendinnen naast je voel je je weer helemaal twintig. 

4. Je partner weer missen 

Dag in dag uit zijn jullie bij elkaar in de buurt. En als je partner ook al met pensioen is zitten jullie misschien zelfs net iets teveel op elkaars lip. Soms is het goed om je even op iets anders te focussen en elkaar de ruimte te geven. Door met vriendinnen weg te gaan, ervaar je weer hoe het is om je partner te missen. Wedden dat je niet kunt wachten om hem weer te zien als je terugkomt?

5. Andere gesprekken

Hoe goed je ook kunt praten met je partner of met je kinderen, sommige onderwerpen bespreek je nu eenmaal liever met vriendinnen. Dat is niet gek, want het is vaak fijn om het perfectief te horen van een andere vrouw. Dus neem je kans en bespreek die onderwerpen die je niet dagelijks bespreekt (‘Wat doen jullie om jullie seksleven opnieuw uit te vinden?’ ‘Zijn jullie het ook zo zat om op de kleinkinderen te passen?’)

6. Nostalgische gevoelens

Misschien ken je jouw vriendinnen al jaren. Zo lang, dat jullie als tieners al samen op vakantie gingen. Of misschien gingen jullie met beide gezinnen naar dezelfde camping. Houd die traditie in stand. Bezoek bijvoorbeeld eens die plek waar jullie jaren geleden ook zijn geweest. Het is heerlijk om samen weer die mooie herinneringen op te halen en nieuwe herinneringen te creëren.

7. Je hebt de tijd 

Vroeger had je een beperkt aantal vakantiedagen per jaar. Deze besteedde je dan aan die ene familievakantie. Maar nu je met pensioen bent heb je genoeg tijd. Die vriendinnen vakantie hoeft niet de vakantie met je man of kleinkinderen te vervangen. Zie het als een extraatje. Gun jezelf een extra weekje weg.

Vriendschappen zijn belangrijk op elke leeftijd. Geniet van de vriendschappen die je hebt en organiseer de vriendinnenvakantie die je altijd wilde doen. En je man? Hij hoeft niet perse op de bank achter te blijven. Moedig hem aan om op vakantie met zijn vrienden te gaan.